Kampanya & Duyurular
Ev Mantısı Tarifi
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 300 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 baş sarmısak
- Yarım kiloya yakın yoğurt
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, pulbiber
- • Tepsiye unu dökün. Ortasına 2 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve fincanı su ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Bir kaba alıp üzerine temiz nemli bez örtüp bir saate yakın bekleyin.
- • Diğer tarafta kıymaya kuru soğanı rendeleyin. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve incecik kıydığınız maydanozu atıp karıştırın.
- • Hamurunuz dinlenince 5-6 parçaya bölün. Oklavayla arada un serperek ince şekilde açın. Yufkaları önce enine sonra boyuna iki parmak aralıklarla kesip ufak kareler elde edin.
- • Daha sonra kıyma harcından ufak parçalar alıp hamurların ortasına bırakın ve dört kenarından uçlarını birleştirin.
- • Hepsini unladığınız bir tepsiye koyun.
- • Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Biraz tuz atın. Kaynayan suya mantıları atın. 15-20 dakika pişirin. Pişen mantıları kevgirle sudan çıkararak geniş bir tabağa alın. İlk sıcağı çıkınca üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
- • En son az bir yağda pulbiber kızdırın ve onu da yoğurdun üzerine gezdirin.
- • Mantınız hazır.
Afiyet olsun.